Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Békés Megye Haladásért Alap"Alapítvány és a COVID-19

2020.06.10

Az Alapítvány forgatókönyvében nagyon sok terv volt és van jelenleg is felsorolva ,igaz az időpontok már nem aktuálisak de maga a tény,hogy az elmaradásokat be kell pótolni mindent ami a napirenden vannak .

Most amikor az élet megpróbál visszatérni a világ mindennapi megszokott  kerékvágásába megpróbálunk minden ránk háruló feladatot a legnagyobb rendben megvalósítani annak ellenére ,hogy nálunk a veszély alatt is egyfolytában naprakészen működött a belső házirend  igaz,hogy egy kis megszorításokkal,nagyobb odafigyeléssel és magasabb szintű fegyelemmel.

Így volt időnk a NEA -19-2019 Ö-V-0307 azonosítószámú  pályázat úgy a szakmai mint a pénzügyi részét a záráshoz előkészíteni majd véglegesen lezárni és a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtani elfogadásra ami szerintünk nagyon jól sikerült.

A pályázat zárása után rögtön hozzákezdtünk a NEA-20 -2020-Ő-V-0076 tartalmi előkészítéséhez amelynek a címe az idei pályázatban is "Innovációs díj 2020" és az ujjitó kedvű középiskolás diákokat próbálunk megszólítani bebizonyítva  ,hogy a mai világban is vannak nagyon tehetséges fiatalok akiknek az internet világa mellett másra is van idejük.

Ezek a kis kiterjedésű pályázatok mellett  nagyon sokat foglalkoztunk az EFOP-5.2.2-17-2017-00077 azonosítószámú pályázat"Transznacionális együttműködések innovációs tevékenység felmérése,kiértékelése és javaslat kidolgozása annak fokozására a szerbiai Bácskai,a romániai Bánáti és a magyarországi Dél -Alföldi EU Transznacionális Egységben HU-RO-RS  további előkészítésével megkönnyítve így a következő rendezvények lebonyolítását.

A továbbiakban elég terjedelmesen foglalkoztunk a kissé nehezebben beinduló pályázat előkészítésével KEHOP -5.4.1-16-2016-00547 azonosítószámú"Szemléletformálási programok című felhívás keretében,szemléletformálás műszaki szemlélettel "címmel. 

Úgy érzem,a felsoroltakból is érzékelhető, hogy volt dolgunk ami a korlátozások miatt nagyon nagy elmaradást eredményezhetett volna amennyiben nem szerveztük volna meg úgy a munkánkat,hogy egy irodában egy ember és az internet segítségével sikerült helytállnunk,

Köszönjük mindazoknak a külső kollégáknak is akik besegítettek a munkánk  zökkenő mentes lebonyolításában.

 

Tisztelettel:

Gólya Pál a kuratórium elnöke megbízásából

 

Nagy Sándor pályázat koordinátor.